Spring naar bijdragen

Vrijmoedig spreken over God en zijn woord, de bijbel.


ladybrain
 Share

Recommended Posts

Evenals de apostelen Petrus en Johannes, zijn wij (ongeletterde) mensen zonder opleiding, heel eenvoudige lieden uit het volk, Hand 4:13.

Ons uitgangspunt is het evangelie te verkondigen en Gods woord uit te leggen, waarbij wij vertrouwen geleid te worden door Gods Geest. Wij worden daarbij niet geremd door enige theologische scholing of door een bepaalde zienswijze van een kerkgenootschap. We lezen en geloven wat er geschreven staat en willen daarnaar leven. Wij zijn niet perfect en onfeilbaar, maar zondige mensen die tot bekering zijn gekomen en volgeling zijn geworden van Yeshua, evenals onder andere Paulus. Vooral zijn brieven geven ons richting met betrekking tot ons persoonlijk leven en de samenkomsten die we hebben. Want het is de apostel Paulus die naar ons, de heidenen, is gezonden om ons tot geloof te brengen, Gal 1:16.

We staan open voor elke correctie en verdieping, mits die onderbouwd en verklaard wordt vanuit de bijbel. We hebben niet op alles een antwoord, maar we hebben wel het vaste vertrouwen te groeien in kennis en wijsheid door de hulp van de Heilige Geest, zoals dat beloofd wordt in de bijbel.

Door het lezen van de bijbel zijn wij tot de overtuiging gekomen dat er door vele kerken die zich "christelijk" noemen, veel zaken zijn weggelaten of toegevoegd die geen bijbelse grondslag hebben. We willen echter niet de regels van een kerk, maar de geboden van God volgen en getuigen van Yeshua. Twee voorbeelden uit de bijbel hebben ons hierbij erg gemotiveerd en gestimuleerd.

Het eerste voorbeeld staat in Hand 17:11 en deze (de leden van de Berea gemeente) onderscheidden zich gunstig van die te Tessalonica, daar zij het woord met alle bereidwilligheid aannamen en dagelijks de Schriften nagingen, of deze dingen zo waren. Deze mensen namen dus niet klakkeloos alles aan wat hun verteld werd, maar wilden zelf zeker weten dat het de waarheid was. Ze beseften hoe belangrijk de Schriften waren in hun leven.

Een tweede voorbeeld staat in Hand 18:24-28. Hier zien wij de situatie zoals die vaak voorkomt in diverse kerken. Er wordt gesproken door mensen die doorkneed zijn in de Schriften. Zij spreken vrijmoedig naar wat zij in hun theologische opleiding geleerd hebben en wijken hier niet van af omdat ze dan problemen krijgen met de leiding van hun kerk. Zouden deze mensen de weg Gods ook niet eens nauwkeuriger dienen te onderzoeken of zich daar voor open te stellen. Misschien dat ze dan ook voor hen die geloven tot veel nut kunnen zijn.

Laat ons dus "vrij" van welke kerkelijke leer ook, maar vooral "moedig" spreken over God en zijn woord. Ons eerste spreken gaat over het gevaar van misleiding en hoe dat binnensluipt.

zou u ook misleid kunnen zijn?

bijbelstudies.christenpagina.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ge├»ntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren, bij gebruik van onze website gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.