Spring naar bijdragen

Wat gelooft het "Believers-Team" ?


Kendji
 Share

Recommended Posts

Wij geloven:

* Dat de de Bijbel, zowel het Oude als het nieuwe Testament het mondelinge geïnspireerde Woord van God is, onfeilbaar in de originele manuscripten en de hoogst verheven autoriteit inzake geloof en leven, geïnterpreteerd door de Heilige Geest aan iedere gelovige.

* In de enige en levende God van Israël, eeuwig bestaande in drie personen in volmaakte eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest.

* Dat de mens geschapen is naar het beeld van God, en toen hij zondigde, zowel lichamelijke als geestelijke dood opliep. Aldus werd de mens vervreemd van God, en was niet meer in staat door eigen toedoen uit deze zondige toestand te komen.

* In de innerlijke verwording van de mens door de zondeval en daarom in de noodzaak van bekering en wedergeboorte door genade en door geloof alleen en in de eeuwige scheiding van God voor diegenen die uiteindelijk onbekeerlijk blijven.

* In de maagdelijke geboorte, het zondeloos leven, de verzoenende dood, de overwinnende opstanding, de Hemelvaart en de voortdurende voorspraak van onze Heer Jezus Christus.

* In rechtvaardiging en heiliging van de gelovige voor de troon van God door geloof in het volbrachte werk van Christus.

* In de geestelijke bescherming van de gelovige die in Christus blijft.

* In de doop in de Heilige Geest en de beschikbaarheid van de gaven van de Geest voor alle gelovigen.

* In het heiligende werk van de Heilige Geest, door wiens inwonende kracht de gelovige in staat wordt gesteld een heilig leven te leiden en de vrucht van de Geest in zijn leven openbaar komt.

* In de realiteit van het lichaam van Christus, bestaande uit alle wedergeboren en als zodanig levende gelovigen, ongeacht hun denominatie.

* Dat wij vanuit de overwinning van Jezus aan het kruis en vanuit zijn opstanding een geestelijke strijd hebben te voeren tegen de duivel en zijn demonen.

* In de persoonlijke en zichtbare wederkomst van de Heer Jezus Christus en de eeuwige gemeenschap met Hem voor alle wedergeboren gelovigen.

* In het totale herstel van de gehele schepping.

* In de persoonlijke lichamelijke terugkeer van de Here Jezus Christus om Israël en het Joodse volk te redden en Zijn duizendjarig rijk te vestigen op aarde om te regeren over deze aarde vanuit Jeruzalem en dat de verlosten met hem mee zullen regeren in hun opstandingslichaam voor duizend jaren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren, bij gebruik van onze website gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.