Spring naar bijdragen

Wie Dien jij?


Cube of Thunder
 Share

Recommended Posts

Goedemiddag geestelijk strijders

Voordat ik met de preek begin wil ik even een aantal situaties schetsen waarbij je even moet bedenken hoe jij zou reageren.

Niet te lang nadenken! Die tijd heb je niet in een dergelijke situatie!

- [Dia 1] Je staat samen met een zeer goede vriend of vriendin achter in de bus. Er stapt net een vreemd geklede vrouw helemaal voor in de bus. Wat zeg je tegen je vriend of vriendin over die vrouw op dat moment?

- [Dia 2] Je krijgt enorme ruzie met je beste vriend of vriendin. Je snapt niet hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren want je hebt helemaal niets verkeerd gedaan. Je wilt de relatie heel graag herstellen maar alle pogingen mislukken. Je vraagt God om hulp maar God helpt en antwoord niet. Word je boos op God? Twijfel je nu aan Zijn bestaan of denk je dat je voor God toch niet de moeite waard bent?

- [Dia3] Je wordt op een afgelegen stuk brutaal beroofd van je portemonnee en je telefoon. Sinds dat incident besluit je altijd een busje peperspray mee te nemen als je op stap gaat. Een maand later kom je de dader tegen, weer op een afgelegen stuk, hij herkent jou niet. Wat doe je?

Wie dien jij? [Dia4]

Er is een oorlog gaande. Het is volgens de wereld geen belangrijke oorlog, je zal er niets over horen of lezen in de media.

Het is een eeuwen oude oorlog waarin twee partijen zijn betrokken, goed en kwaad. Het is tevens een onzichtbare oorlog want deze speelt zich af in de hemelse gewesten.

Wat jij er dan mee te maken hebt? Dat zal straks wel duidelijk worden. Eerst wil ik een aantal stukken met jullie lezen uit de Bijbel. [Dia5]

- 2 Koningen 6 vers 17

Elisa’s optreden in de oorlog tegen Aram

17 En hij bad: ‘HEER, open zijn ogen en laat het hem zien.’ De HEER opende Elisa’s knecht de ogen, en toen zag hij dat de heuvels vol stonden met paarden en wagens van vuur, die Elisa omringden.

- Daniel 10 vers 13

13 Maar de vorst van het Perzische koninkrijk heeft mij eenentwintig dagen tegengehouden voordat Michaël, een van de voornaamste vorsten, mij te hulp schoot toen ik daar, bij de koningen van Perzië, zo alleen stond

Even ter verduidelijking, deze vost van Perzië was geen aardse vorst. In Deuteronomium 32 en Psalm 82 staat geschreven dat God vosten in de hemelse gewesten heeft aangesteld om over de volken te heersen, behalve over Israel die nam God zelf.

- Efeziërs 6,10-18

Houd stand

10 Ten slotte, zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van zijn macht.

11 Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel.

12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

13 Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden.

14 Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst,

15 de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten,

16 en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven.

17 Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden. 18 Laat u bij het bidden leiden door de Geest, iedere keer dat u bidt; blijf waakzaam en bid voortdurend voor alle heiligen.

Hierin wordt duidelijk dat ook wij een rol spelen in de strijd en tevens wat onze taak is.

Laten we nog even terug gaan naar de situaties die ik schetste

- [Dia 6] Je staat samen met een zeer goede vriend of vriendin achter in de bus. Er stapt net een vreemd geklede vrouw helemaal voor in de bus. Wat zeg je tegen je vriend of vriendin over die vrouw op dat moment?

Vaak komt het voor dat je dan zegt: “Hey, heb je die rare vrouw gezien?”

Op het moment van afwijzing, leg jij de brandende pijlen al klaar voor de demonen, die het vervolgens weer gebruiken om op die vrouw te schieten. Wie dien je op dat moment?

Je zou ook voor die vrouw kunnen bidden, haar zegenen, vriendelijk groeten, of zelfs uitnodigen voor een gesprek.

- [Dia7] Je krijgt enorme ruzie met je beste vriend of vriendin. Je snapt niet hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren want je hebt helemaal niets verkeerd gedaan. Je wilt de relatie heel graag herstellen maar alle pogingen mislukken. God lijkt niet te helpen. Word je boos op God? Twijfel je nu aan Zijn bestaan of denk je dat je voor God toch niet de moeite waard bent?

Als je boos word, tegen wie strijd je dan?

Probeer het eens via een ander perspectief te bekijken, misschien is er iets aan de hand waar je vanuit je zelf denkende nog totaal geen zicht op had. Als je tot God bid zou je het los kunnen laten en aan de Heer kunnen geven. Op dat moment kan God er iets mee doen. Maar dan moet je het niet zelf willen regelen, je eigen genoegdoening of je eigen gerechtigheid zoeken.

- [Dia8] Je wordt op een afgelegen stuk brutaal beroofd van je portemonnee en je telefoon. Sinds dat incident besluit je altijd een busje peperspray mee te nemen als je op stap gaat. Een maand later kom je de dader tegen, weer op een afgelegen stuk, hij herkent jou niet. Wat doe je?

Neem je wraak? Heb je recht op vergelding? Kies je voor jezelf? Hoe kan je voor jezelf kiezen als er maar twee partijen zijn die strijden, goed en kwaad? Aan welke kant sta je als je voor jezelf strijd?

Laat je niet verleiden maar houd stand! Je zou ook deze persoon kunnen uitnodigen op de koffie. Okay, dat misschien net niet, maar je kunt wel bidden voor vrede in je hart, dat je de dader kunt vergeven en bidden voor de dader dat hij tot inzicht komt en God leert kennen.

[Dia9] Bewuste keuzes maken, volledige overgave en niet je eigen partij kiezen waren de drie punten die in de situaties naar voren kwamen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer situaties die zich voor kunnen doen, denk maar eens aan:

- Schelden en vloeken

- Jaloezie

- Egoïsme

- Individualisme

- Negatief reageren

Zo kan ik nog wel even door gaan, veel voorbeelden hiervan vind je ook terug in de Bijbel. God kent al deze dingen en wil ons helpen. Luister naar wat Gods Geest tegen je zegt. Wil Hij actie van je, of juist dat je het in Zijn handen legt? [Dia10] De ene keer zul je moeten strijden, tegen machten en overheden, of tegen je eigen ego, de andere keer zal Hij zelf voor je strijden. Bepaal je zelf je strategie, of ga je naar Je Vader met de vraag wat Hij wil dat je doet? Wacht je op Zijn woord, of loop je wel vast vooruit, in de verwachting dat je moet strijden? Luister naar wat God wil dat je doet! Wil Hij dat je vecht, of wil Hij dat je het overgeeft in Zijn handen?

[Dia11] God weet hoe lastig het soms is en op veel plaatsen in de bijbel staan stukken die je helpen te strijden in de hemelse gewesten. Ik zal enkele passages voorlezen.

- Galaten 5, 13-14

13 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, 14 want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’

- Kolossenzen 3, 12

12 Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld.

- 1 Tessalonicenzen 5, 16-18

16 Wees altijd verheugd, 17 bid onophoudelijk, 18 dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.

- 1 Tessalonicenzen 5, 22-24

22 en vermijd elk kwaad, in welke vorm het zich ook voordoet. 23 Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus. 24 Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.

- Hebreeën 12,28

28 Laten we daarom het onwankelbare koninkrijk in dankbaarheid aanvaarden, om God zo te dienen dat hij er behagen in schept, met eerbied en ontzag.

- Zacharia 4,6

Toen zei hij: ‘Luister, dit zegt de HEER over Zerubbabel: Niet door eigen kracht of macht zal hij slagen – zegt de HEER van de hemelse machten – maar met de hulp van mijn geest.

[Dia12] Dus trek uw wapenrusting aan, luister naar God, denk goed na bij de dingen die je zegt denkt en doet. Bid voor de mensen om je heen. Strijd niet in eigen kracht maar met de hulp van Zijn geest. En boven al, vertrouw God en heb God lief met heel je hart en al je verstand.

Gezegende zondag.

powerpoint_preek___wie_dien_jij.rar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Allereerst mijn complimenten, een sterke duidelijke preek die toch iedereen echt wel aan het nadenken zet.

Iedereen heeft wel eens zo'n moment dat je dingen zegt of denkt die totaal niet door de beugel kunnen.

Dat zie ik ook maar al te duidelijk bij mezelf.

Soms voel je je dan eenzaam maar als je dan gaat bidden en gewoon even voor jezelf tot rust komt en vooral jezelf de rust gunt om het bij God neer te leggen valt dat zware pak van je hart af.

Een echte verlichting!

Ik vindt het geweldig dat je zoiets hier neer zet en hoop dat je dat vaker doet ;)

Het is niet alleen een forum voor posts maar ook vooral een forum om medechristenen te steunen in hun of haar geloof!

Ik zal me ervoor blijven inzetten en ik weet dat ik hier op het forum een hele schare achter me heb die zich ook wil inzetten om mensen het goede nieuws te vertellen!

Thanks and blessings,

MusicHunter :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren, bij gebruik van onze website gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.