Spring naar bijdragen

Congres r-evolutie op het christelijke erf


MusicHunter
 Share

Recommended Posts

Congres r-evolutie op het christelijke erf

een standpuntbepaling in het Darwinjaar

21 februari 2009 - Drachten

Aanmelden en meer info via http://www.r-evolutie.nl/

2009 is uitgeroepen tot het Darwinjaar. Welbeschouwd een feestje van en voor alle aanhangers van Darwin. Ongewild krijgen ook de tegenstanders van Darwin spreektijd. Anno 2009 wordt het debat tussen voor- en tegenstanders nieuw leven ingeblazen. Echter, het heeft er alle schijn van dat de bakens zijn verzet. Niet langer trekken christenen unaniem ten strijde tegen de evolutietheorie. Het boek "Geleerd en Gelovig" onder redactie van Cees Dekker heeft veel reacties losgemaakt. Hierin wordt het idee van een door God geleide evolutie voorgesteld, het theïstisch evolutiemodel. De conclusie is dat een acceptatie van de evolutietheorie onvermijdelijk is als je academisch gevormd bent en dat deze zienswijze goed te combineren is met het christelijk geloof. We moeten de strijd tegen de evolutietheorie staken en de werkelijke vijand ontmaskeren: het atheïsme. Tegenstanders menen echter dat er geen enkele aanleiding is om de strijd tegen de evolutietheorie te staken. Zij blijven van mening dat de evolutietheorie en het christelijk geloof onverenigbaar zijn. Voor veel christenen is deze discussie inmiddels moeilijk te volgen. Zij zijn immers ongeleerd en willen nog steeds geloven. Maar wat moeten ze geloven?

Organisatie

Drie organisaties, te weten de Vrije Baptistengemeente Bethel te Drachten, de stichting Creaton en Mediagroep in Genesis nemen de uitdaging van het Darwinjaar aan en organiseren een congres onder de titel "R-evolutie op het christelijke erf?". Sprekers zijn ds. Orlando Bottenbley, Philip Bell MSc, drs. Tom Zoutewelle en prof. dr. Mart-Jan Paul.

Doelstelling

Doelstelling van deze dag is om christenen te informeren over het vraagstuk van de oorsprong. Ook zal er op deze dag ruime gelegenheid zijn voor discussie en het bepalen van een standpunt over dit onderwerp. De lezingen zullen de volgende onderwerpen behandelen:

Atheïsme en evolutie: wat is oorzaak en wat is gevolg.

Natuurwetenschap: wat is de stand van zaken in de diverse vakgebieden?

Genesis 1-3: hoe moeten de eerste hoofdstukken van de Bijbel gelezen worden?

Praktische informatie

De dag is in principe bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in dit onderwerp, maar in het bijzonder voor diegenen die leiding en onderwijs geven in kerken en op scholen.Het congres wordt gehouden in het gebouw van de Vrije Baptistengemeente Bethel, De Bolder 75 te Drachten. De kosten van de dag (inclusief koffie en lunch) bedragen € 25,- en dienen betaald te zijn via automatische machtingen, zie verder de pagina aanmelding. Aanmelden voor de dag kan online via het aanmeldingsformulier op deze website. Voor vragen over het programma en aanmelding voor het congres kunt u mailen naar congresrevolutie@gmail.com.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren, bij gebruik van onze website gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.